Kun Paraisten kalkkivuori perustettiin vuonna 1898, Pargas Malm oli pieni idyllinen kylä, jossa oli keskiaikainen kirkko ja sen ympärillä taloja ja pieniä maatiloja. Asukasluku oli nipin napin 1300 henkilöä. Alueella ei ollut mitään modernia teollisuutta. Vuosina 1912-13 lähes tuhat ihmistä muutti työn perässä kylään. Elämä kylässä muuttui lähes yhdessä yössä.
Yhtiö rakensi teitä, lahjoitti maata taloja ja puutarhoja varten, päätti vuonna 1904 aloittaa laajan talonrakentamisohjelman ja toi sähkön kylään. Yhtiö myös järjesti pitkäaikaisia lainoja alhaisella korolla henkilöstölle, jotta työntekijät voisivat rakentaa omia taloja. Sodan jälkeen yhtiö alkoi tarjota tontteja hyvin edullisin ehdoin henkilöstön taloja varten. Myös rakennustarvikkeita sai hyvin edullisesti talojen rakentamiseen.
Yhtiön ensimmäisinä vuosikymmeninä matka Paraisilta Turkuun saattoi kestää hevosen vetämillä kärryillä jopa 11 tuntia. Huonoissa sääolosuhteissa Kirjalansalmen ylitykseen saattoi kulua parikin tuntia. Kirjalansalmen pääsi ylittämään veneellä, mutta ylitys tuli kalliiksi jalankulkijoille – 20 penniä, mikä oli tuntipalkka puulaakin palveluksessa.
.
Vuonna 1916 yhtiö oli mukana suoristamassa tietä Paraisilta Kirjalaan. Yhtiö mm. lahjoitti tuotteita tienpohjan kunnostukseen. Saaristotietä alettiin päällystää yhtiön kustannuksella betonilla, joka kesti tienpintana 80-luvulle asti.
Vuoteen 1949 mennessä muut sillat oli jo rakennettu, mutta Kirjalansalmi oli vielä pullonkaulana sementtikuljetuksille. Yhtiö toi vuonna 1949 sillaksi Amerikan armeijan ponttooneita. Vihdoin paraislaiset ja Kalkkivuori Oy saivat kiinteän linkin mantereelle.
Skräbbölen kansakoulua kävivät työntekijöidet lapset, ja se oli ainoa koulu Paraisilla, jossa oli järjestetty kouluruokailu.
Yhtiö ylläpiti ammattikouluja ja talouskoulua ja järjesti paljon erilaisia sosiaalisia aktiviteetteja.
Yhtiöllä oli kylän ensimmäinen terveysohjelma, jota toteutettiin Malmnäsissä sijaitsevassa rakennuksessa vuodesta 1909. Yhtiö palkkasi oman lääkärin ja sairaanhoitajan vuonna 1929.
Henkilöstön sosiaalitilat rakennettiin vuonna 1933, ja rakennus sai nimekseen Maneesi. Vanhemmassa osassa majoittui yhtiön ylläpitämä palolaitos sekä yhtiön tallit. Puulaaki oli perustanut palolaitoksen vuonna 1910.
Maneesissa oli navetan ja tallin lisäksi kylpytilat, pesula, leipomo, kokoushuone Martta-yhdistykselle, kutomo, kirjasto, askarteluhuone, liikuntasali ja asunnot neljälle perheelle. 1950-luvulla rakennuksesta löytyi myös kirjasto. Kaikkia tiloja sai käyttää ilmaiseksi.
Paraisten Kalkkivuori Oy Ab rakensi ja ylläpiti urheilu- ja tenniskenttiä jo 1920 ja -30-luvuilla. Lisäksi rakennettiin liikuntasaleja, uimarantoja ja leikkialueita, jopa hieno uima-allas rakennettiin Paraisten rantaan (1934).
Vuonna 1900, kun yhtiö oli ollut toiminnassa kaksi vuotta, henkilöstön määrä oli 41.
Kun yhtiö täytti 75 vuotta, työntekijöitä oli 5260, joista 1500 Paraisilla.
Vuonna 1998 yhtiön täyttäessä 100 vuotta Paraisilla työskenteli 507 henkilöä.
Tänään Nordkalkissa työskentelee n. 845 henkilöä, Paraisilla noin 180 ihmistä.
Paraisten kaupungissa on n. 15000 asukasta.
Osana yhteisöä jo 125 vuotta